Ili na kontaktirajte na +385 99 325 36 00‬ ili info@podzidom.hr

Lokacija & Povijest

Pod Zidom Bistro nalazi se u samom srcu Zagreba, u mirnoj i šarmantnoj ulici Pod Zidom, povezujući Trg bana Josipa Jelačića s predivnom Zagrebačkom katedralom te neposredno uz jednu od najstarijih tržnica grada Zagreba, tržnicu Dolac.

Povijesna i opuštajuća lokacija Pod Zidom Bistro uvest će vas u ritam zagrebačke svakodnevnice.

„Pod Zidom“ je ime stare povijesne ulice koja se protezala uzduž potoka Medvešćak, uz Kaptolski zid po kojem je i dobila ime. Kaptolski zid srušen je 1920. godine kad je tržnica Dolac izgrađena no ime ulice ostalo je nepromijenjeno.

Terasa

Naša terasa je posve jedinstvena, s preksranim pogledom na zagrebačku katedralu.

Interijer

U Pod Zidom Bistrou možete osjetiti opuštajući šarm povijesne lokacije, vibrantnost obližnje tržnice Dolaci i duh modernog Zagreba.

Hrana

Jelovnik se mijenja sezonski ovisno o dostupnim namirnicama. Svježe namirnice svakodnevno nabavljamo s tržnice Dolac čime ujedno podupiremo lokalne proizvođače. Ovisno o dostupnim namirnicama na tržnici Dolac, kreiramo meni pripremajući svaki dan iz nule nova svježa jela, uključujući i domaći kruh svakog jutra.

Spajajući lokalne sastojake i tradicionalne okuse u kreativnoj i srčanoj prezentaciji našeg Chefa reinterpretiramo lokalno nasljedstvo i tradiciju kojom smo inspirirani u kreiranju menija.

Vina

Vina su naša velika strast. Pod Zidom vinska karta obuhvaća svu raznolikost terroira, lokalnih sorti i filozofija vinara Hrvatske i regije. Nastala je stalnim istraživanjem, fokusirajući se na manje, butikne vinarije. U našoj vinskoj arhivi uvijek imamo neka posebna i rijetka vina koja ne možete pronaći na niti jednom drugom mjestu.

U ekskluzivnoj suradnji sa ponajboljim hrvatskim vinarima odabrali smo lokalne sorte i kreirali posebnu selekciju Pod Zidom vina.

Tim

Naše tim čine ljudi s velikom predanošću svojem poslu. Cilj nam je širiti znanje i ljubav prema vrhunskoj hrani i vinu.

Uvijek smo na raspolaganju našim gostima sa željom da nudeći što više informacija njihovo iskustvo učinimo ljepšim i upečatljivim.

Kontakt

Lokacija: Pod Zidom 5, 10000 Zagreb

Telefon: ‭+385 99 325 36 00
E-mail: info@podzidom.hr

Preporuka Michelin vodiča (2019., 2020.)