Ili nas kontaktirajte na +385 99 325 36 00‬ ili bistro@podzidom.hr

Pod Zidom Bistro

Pod Zidom je restoran visoke bistronomije s fokusom na kvalitetne svježe namirnice i prirodna vina. Pod Zidom Bistro smješten je u samom centru Zagreba. Već dugi niz godina vrlo je popularan među domaćim gostima, ali i međunarodno afirmiran uzastopnim uvrštavanjem u ugledni vodič Michelin Guide od 2019. godine.

Lokacija & Povijest

Pod Zidom Bistro nalazi se u samom srcu Zagreba, u šarmantnoj ulici Pod Zidom. Povezuje Trg bana Josipa Jelačića sa zagrebačkom katedralom, a u blizini je i najstarija zagrebačka tržnica – Dolac.

Lokacija je istovremeno povijesna i moderna, u srcu grada, ali izuzeta od tipične gradske gužve. Pod Zidom Bistro će vas tako upoznati sa svim stranama zagrebačke svakodnevice.

„Pod Zidom“ je ime stare povijesne ulice koja se protezala uzduž potoka Medvešćak, uz Kaptolski zid po kojem je i dobila ime. Kaptolski zid srušen je 1920. godine kad je tržnica Dolac izgrađena no ime ulice ostalo je nepromijenjeno.

Interijer

U Pod Zidom Bistrou možete osjetiti opuštajući šarm povijesne lokacije, vibrantnost obližnje tržnice Dolac, ali i duh modernog Zagreba.

Terasa

Naša je terasa prostrana i jedinstvena, s prekrasnim pogledom na zagrebačku katedralu.

Hrana

Jelovnik se mijenja ovisno o dostupnim sezonskim namirnicama koje svakodnevno nabavljamo na tržnici Dolac, čime podupiremo male lokalne proizvođače.

Pri kreiranju prepoznatljivih potpisnih jela oslanjamo se na kvalitetne svježe namirnice te im pristupamo na jedinstven i pamtljiv način.

Vina

Vina su naša velika strast. Pod Zidom vinska karta nema dogmi i obuhvaća svu raznolikost terroira, lokalnih sorti i filozofija vinara Hrvatske i regije – s fokusom na organska vina.

Selekcija vina na našoj vinskoj karti produkt je neprekidnog istraživanja, otkrivanja novih butiknih vinarija i kušanja novih berbi. U našoj vinskoj arhivi uvijek imamo i neka posebna i rijetka vina.

U ekskluzivnoj suradnji s ponajboljim vinarima odabrali smo lokalne sorte i kreirali posebnu selekciju Pod Zidom vina.

Tim

Naš tim čine ljudi s velikom predanošću i zavidnim iskustvom. Zajednički nam je cilj, prije svega, širiti znanje i ljubav prema vrhunskoj hrani i vinu.

Uvijek smo na raspolaganju našim gostima, sa željom da njihovo iskustvo učinimo vrijednim pamćenja.

Kontakt

Lokacija: Pod Zidom 5, 10000 Zagreb

Telefon: ‭+385 99 325 36 00
E-mail: bistro@podzidom.hr

Facebook: fb.me/PodZidomBistro
Instagram: @podzidom_bistro